Vihannes- ja marjanviljely

suomi

 

Viljavuustutkimuksen avulla saat  tietoa maan ominaisuuksista!

Vihannes-ja marjapaketti-analyysin avulla saat luotettavasti selville puutarhasi maalajin, multavuuden sekä maan ravinne- ja pH-tilan.

Maan ravinnetilaa parannetaan lannoituksella. Lannoitteissa on suuriakin eroja ravinnesuhteissa, joten on hyvä tietää sekä kasvin että maan tarpeet ennen lannoitteen valintaa. Näin varmistetaan, että maassa  ei ole puutetta jostakin ravinteesta samalla jotain toista on liikaa. Ongelmia kasvussa ilmenee sekä liian suurista että liian pienistä ravinnemääristä maassa.

Maa-analyysin perusteella kautamme voidaan tilata kullekin kasville räätälöidyt kalkitus- ja lannoitusohjeet sekä kotipuutarhoille että ammattiviljelyyn.

 

Ravinnetila-analyysi maasta kasvukauden aikaiseen lannoituksen optimointiin

Perinteinen viljavuustutkimus kuvaa maan ravinnetilannetta ja sitä käytetään viljelysuunnitelman laatimisessa. Joissakin olosuhteissa maan ravinteet voivat olla vaikeasti kasvien hyödynnettävissä, Viljavuuspalvelun ravinnetila-analyysi auttaa selvittämään tällaiset mahdolliset ravinnepuutteet.

Ravinnetila-analyysi voidaan tehdä juuri ennen kylvöä/istutusta, mutta sitä voidaan käyttää myös kasvukauden aikana, jolloin tulosten perusteella voidaan nopeasti havaita puutteet ja optimoida kasvuolosuhteet.

Tulokset ilmoitetaan helppolukuisena kaaviona ja ne ovat saatavissa nopeasti, 5 työpäivässä. Ravinnetila-analyysi sopii hyvin vihannes-, marja- ja hedelmäviljelmille, mm. sipulin, salaatin, kaalin, porkkanan, perunan ja mansikan kasvuaikaiseen ravinnetilanteen seurantaan.